Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Nollningen har börjat

Festligheter, Lundalivet fest, uteliv Permalink0
Är lite stressad, men bjuder ändå på ett litet snabbt inlägg!
 
Idag har vi haft två små intro-föreläsningar med juriststudenter och verksamma jurister. Intressant, även om alla var rätt sega efter gårdagen haha. 
 
Vi var på Kristiansstads nation "krischan" igår, och sen på Westgöta nation. Vilken grym kväll! Vi festade med alla faddrar vilket var väldigt kul. Och all dricka är sjuuukt billigt!
Shot: 30
Öl: 15
Drink: 40
 
....JAG VET! inte direkt samma priser som på Avenyn haha.
Nu ska jag slänga mig i duschen, sen är det Michamingel och utgång på Lunds nations takvåning ikväll! Wihooo. 
Uppdaterar mer imorgon.
 
Hej så länge!
 
Elin ♥

Första dagen på resten av mitt liv

Lundalivet, Studier studentlivet, studier, uppladdning Permalink0
Cyklade till skolan vid halv nio imorse... Lite nervös, men mest upprymd av tanken på att nu börjar det. Nu börjar det på riktigt och det är en sån konstig och bra känsla!
 
Inskrivningen började med att alla nervöst smög in i salen och kikade på varandra lite nyfiket. Sedan började några olika reprensentanter från JF (juridiska föreningen) och studienämden presentera intro-veckans schema. Efter en dryg timme var det registrering och sen fika i JFs lokaler. 
Har redan nu träffat några riktigt sköna skåningar så kvällen ser minst sagt lovande ut! 
 
När registreringen var avklarad åt vi lunch på Malmö nation för det otroliga priset 35kr. Då ingick både kycklingsallad, kaffe, samt kanske den godaste äppelpajen jag ätit. Bara den vann nästan över mig till ett medlemsskap i nationen! 
Man får välja en nation att gå med i, men jag känner att jag inte kan svika Göteborgs nation första terminen... Man får såklart närvara på alla fester och liknande på alla nationer så vilken man väljer spelar inte så stor roll tydligen. (Man kan också byta inför varje ny termin.)
 
Efter lunchen var det "fakultetshälsning" där juridiska fakultetens viktigaste personer hälsade oss välkomna till programmet och berättade lite kort om vad vi kommer att läsa, samt universitetets historia. Det var både lektorer, professorer, doktorander och docenter. Herregud så seriöst det låter haha. Men de var jättesköna! Och vissa var också mina framtida lärare. 
 
Nej nu ska jag laga nått käk och sedan fixa mig inför JF-puben och Västgöta nation ikväll!
 
Hej så länge!
 
Elin ♥

Lund på min cykel

Lundalivet Lund, studentlivet, uppladdning Permalink1
Jag bor i en så himla fin liten stad. Kullerstensgator, pastellfärgade fasader, fontäner och små gulliga butiker i nästan varenda hörn. 
 
Började dagen med ett besök på Netto här i området, och även om jag tyckte deras sortiment var i minsta laget (de hade t ex ingen frysdisk och ingen fisk), kan jag i alla fall inte klaga på deras priser! Jag köpte massor av mat, 1 kg pasta, frukt och grönsaker, totalt två fulla kassar jag kämpade med att släpa hem. Allting för bara 184 kronor! Det var det sjukaste jag varit med om i en mataffär! Jag blev så förvånad att jag var tvungen att fråga killen i kassan om han räknat rätt haha.
Efter att jag käkat frukost, (ja, ni läste rätt.) tog jag min gamla retro-hoj och drog in till stan. Jag klockade, och det tar mig bara 12 minuter att komma till skolan! Hur grymt som helst.
 
Cyklade runt ett tag och bara försökte få grepp om hur fasen man hittar i den här stan. Efter kanske 2 timmar kände jag ändå att jag fått liiite koll. Tur det. Och jag fick se så mycket fint på vägen. 
 
Imorgon är det inskrivning! Jag är lite nervös måste jag erkänna.... 
 
Hej så länge!
 
Elin ♥

 
 
 
Till top