Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Grisigaste helgen på länge

Festligheter, Helgäventyr, Lundalivet Permalink0
Jag hoppas ni är nyfikna på hur kajplatsresan var! För här kommer en sammanfattning av den grisigaste helgen på länge!
 
Det hela började med att panik-handla ett fult lucialinne på lördagsförmiddagen. Sedan drog vi på förfest på parentesen vid tolvtiden. Det var fullt röj i köket som vanligt, och massa fler jobbare från göteborgs nation var också där. Jag slängde på mig min utklädnad. (Min grupp hade det mest idiotiska temat, vi skulle vara "pre-födsel" och så hade något ljushuvud kommit på att vi borde vara Gud.) Jag hade därför på mig änglavingar, gloria, lucialinne och stort vitt skägg, gjort av bomull fasthäftat på resårband. Behöver jag tillägga att jag såg ut som en fullkommlig idiot? Haha! 
Efter det drog till göteborgs nation för att sätta oss på bussen mot 'okänt resmål'. 
Väl framme i den lilla stugan mitt ute i skogen skulle vi skriva ramsor, hitta på laglåtar, och sen tävla med våra spex. Vi körde irlänsk julafton, (för er som vet vad det är), öl-kubb, äggkastnings-stafett och massa sånt. Sen efter ett tag drog festen igång! Det var röj i princip från klockan fyra, sedan var det sittningsmiddag, och sen mer röj! Folk sprang in och ut ur bastun, satt framför braskaminen, dansade, eller röjde runt i något av rummen. 
Festen pågick till typ fem på morgonen, men vid ett någon gång efter tolv timmars supande var vi helt slut, så vi drog upp och la oss. (Men kunde ju inte direkt sova). Sen några timmar senare ramlar Lukas in och börjar svamla om att Jon har skurit upp sin tå och ska åka ambulans till sjukhuset i Helsingborg. Haha kaos. 
 
I söndags såg stugan ut som ett slagfält. Och fyrtio zombies gled runt i slow motion och städade upp öl, burkar, och all annan skit vi röjt runt. 
Det var en skitrolig resa i alla fall! 
Har tyvärr inga bilder mer än denna fina på mig som Gud och Johan som 40års-kris-motorcykelknutte, och en på Kevin och Lukas, även de i fasthäftat skägg. Håll tillgodo!
 
Puss och kram
 
Elin ♥ 
 
 
 

Helgens äventyr

Helgäventyr, Lundalivet Permalink0
Godmorgon fina läsare!
Eller ja, själv var man ju uppe med tuppen redan klockan åtta för att hinna plugga en timme innan johan vaknade. Känner att plugpaniken börjar smyga sig på nu. På måndag är det två veckor kvar till tenta i konstitutionell rätt, och jag har två böcker kvar att läsa. Så nu blir det hårdplugg varje dag. Bara att kriga fram tills jul och sen kan man få vara ledig. ("Ledig", eftersom vi har en stor uppsatsskrivning som ska vara inämnad den 16e januari.)
 
Nu till helgens äventyr! Alldeles snart ska nämligen jag, Johan, Lukas och massa andra från deras korridor på kajplatsresan med Göteborgs nation! Vi ska sätt oss på en buss mot okänt resmål, och sedan härja i någon stuga i skogen, om jag förstått upplägget rätt. Ska bli skitkul, vi blev dock lite ställda när det kom fram att man skulle vara utklädd... Min grupp ska tydligen vara Gud. Det blir nog högt provisoriskt fixat med typ ett lakan, änglavingar och skägg. Eh, ja. Kommer se helt idiotiskt ut haha. Hur det gick får ni veta sen! Nu måste vi snart dra till parentesen för lite förfest.
 
Puss och kram
 
Elin ♥

Soffmys-torsdag

Lundalivet, Studier, Termin 1, Träning Permalink0
Så sjukt nice. Den nya soffan hos Johan är precis färdigmonterad! Det blev helt grymt bra. Nu kan vi äntligen sitta i soffan och kolla på tv istället för att bara ha sängen att sitta i. Vi ska snart fixa lite popcorn och sen sätta på någon skön film!
 
Idag har pluggandet gått sådär, men vi hade en riktigt intressant föreläsning om tryckfrihet på eftermiddagen. Tror kanske jag ska fördjupa mig i något inom det ämnet på uppsatsskrivningen som kommer efter nästa tenta.
Man ska välja ett ämne i anslutning till kursen i konstitutionell rätt och sen skriva ett fördjupningsarbete. Jag får klura lite på det där..
 
I tisdags var jag på gymmet för första gången på några veckor. Det kändes i benen efteråt kan jag säga! Sprang ungefär 5km, och sen lite styrka på det. Känns viktigt att få in en rutin med att gå till gymmet för man blir så mycket piggare av det, speciellt nu på vintern när det är mörkt och man mest känner sig helt trött hela tiden. Så nu blir det så mycket träning jag hinner med!
 
Nej, nu ska vi fixa lite götte och kolla på film!
 
Puss och kram
 
Elin ♥
 
Till top