Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Staden på G

Göteborg, Helgäventyr, Studier, Termin 1 Permalink0
Herregud vilken konstig föreläsning vi sitter på just nu! En gammal gubbe som är professor i statsrätt, har varit chefsdomare i HD, suttit i HFD, blivit invald i lagrådet och blivit utsedd till JO.
Han har i princip endast pratat om sitt yrkesliv de senaste timmarna. Lagrådet innefattar bara några få paragrafer i RF så han fyller ut tiden med lite kuriosa om HDs festkommité, deras fina ljudsystem, hans tjusiga kontor på riddarholmen, vilken tid de olika domstolarna dricker kaffe och så vidare... 
När Berit Friggebo ringde honom och frågade om han ville bli ny JO spelade festkommitén så hög rock and roll-musik så det var svårt att höra vad hon ville... Suck. Nu pratar han om gul blå vit röd JO och någon klisterlapp med varje färg som hjälper vaktmästaren i kungsträdgården hahaha. Orkar inte.

I alla fall, jag har haft en drömhelg hemma i Göteborg. Visat Johan runt i stan, ätit födelsedagsmiddag på Svarta Oliver, träffat min familj, och bara njutit av att vara hemma. Helt underbart. 

Denna veckan blir det så mycket plugg som möjligt! Ska skärpa till mig och plugga ikapp det jag ligger efter, och ner i källaren för att leta efter material till SFS-uppgiften som ska vara inlämnad nästa vecka. 

Puss och kram

Elin ❤ 







Till top