Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Sista helgen i september i bilder

Festligheter, Helgäventyr Permalink0
Novischfesten med mina bästa brudar
 
Bästa gänget på Juridicum!
 
Hade så sjukt kul på novischfesten i fredags! Jag var hur taggad som helst och satt bara och sjöng sista halvtimmen på sista föreläsningen om dygdetik. Grymt att vi blev släppta en kvart tidigare.
Drog sen hem fort och bytte om, fixade håret, stolpade in på systemet i 13cm klackar och klänning, åkte hem till Julia på förfest med de andra, var där max en halvtimme, fixade om håret igen, alla sprang till bussen (vi måste sett helt efterblivna ut) och åkte tillbaka in till Lund och till AF-borgen. Stressigt!
 
Middagen var helt okej, men jag satt mest och önskade att den skulle vara över eftersom jag var så sugen på att festa. Dumma sången "klang och jubeltid" eller vad den heter som aldrig ville ta slut.
Men sen var det äntligen stort eftersläpp med alla novisch-ekonomer. Riktigt bra fest, och vi stannade ända tills det stängde. Fast alla hade som vanligt tappat bort varandra innan kvällen var slut haha. 
 
 
 
 
 
 
I går drog jag och Johan till Köpenhamn. Det var verkligen kanonfint höstväder och vi flanerade runt i solen och såg staden från sin bästa sida med små mysiga butiker, cafér och gulliga hus. Tillslut hamnade vi på bryggan vid hamninloppet på en uteservering. Riktigt varmt i solen och hur gött som helst. 
 
Nu ska jag dra tillbaka in till Juridicum och sätta mig med böckerna i bibloteket en stund.
Tre veckor kvar till tenta!
 
Puss och kram
 
Elin ♥
 
 

Nya träningsrutiner och en sista stor fest

Festligheter, Träning Permalink1
För första gången på år och dar tränar jag regelbundet. Det känns helt grymt! När jag bodde i Paris ville jag inget hellre än att träna, men priserna på gymkort i Frankrike ligger på en heelt annan nivå än i Sverige, och inget man kan motivera med en trött au pair-lön. Försökte mig på ett halvhjärtat försök att springa (det var som att försöka ge sig ut och springa mitt i innerstan ungefär) och träna själv men det var så sjukt svårt att hitta motivation och tid. 
Nu däremot funkar det hur bra som helst. Lund är ju så litet att man kan gå från Juridicum till gymmet på fem minuter, och då blir det grymt smidigt att dra dit före eller efter någon föreläsning. Julia har dessutom gymkort på samma ställe (24seven) så vi tränar tillsammans när vi kan. Helt perfekt!
 
I övrigt händer det inte så mycket bloggbart i skolan. Vi har haft några sista novisch-uppgifter att göra denna veckan, bland annat att måla en tavla till förmännen, skriva en dikt, göra en musikvideo, och ett hemligt uppdrag varje grupp får fundera ut själva. Jag känner väl lite att alla tappat gnistan såhär i slutet... Det ska faktiskt bli ganska skönt när novischperioden är över, fast det har varit så sinnessjukt roligt! 
 
Imorgon är Juridiska Föreningens novischfest, som stor avslutning på hela den här fantastiska månaden. Ska bli riktigt kul! Vi ska hem till Julia på lite förfest efter skolan, och jag tänkte ta på mig att fixa goda drinkar till alla. Lägger upp bilder på mig och bästa gänget imorgon!
 
Puss och kram
 
Elin ♥

Varför läser jag om postmodernistisk feminism?

Studier, Termin 1 studier, termin 1 Permalink0
Dagens tema har verkligen varit feminism och genusvetenskap, vilket jag först tänkte skulle vara sjukt intressant, men som bara var ett sjukt trött och orelevant tema. Vi hade två föreläsningar om först jämlikhet och sen genus uppe på LTH, och jag tror alla kände lite att det handlade om så uppenbara saker. Typ "det finns olikheter i hur män och kvinnor behandlas. Feminism handlar om att försöka utjämna skillnader mellar könen." och så vidare. Saker som de flesta av oss troligen ser som ganska självklara. Och jag tror alla också hade lite svårt att hitta en logisk koppling till de avsnitt om rättslära och rättspositivism vi läst hittills. 
Hur som helst har det inte varit en speciellt spännande dag i övrigt, men det är alltid kul att ha en föreläsning som provocerar klassen lite så att alla vaknar till! Och feminism är ju ett rätt kontroversiellt ämne som väcker mycket diskussion. Kul med lite action i föreläsningssalen för en gångs skull. 
 
Nu ska jag sätta mig med böckerna en stund. Måste liksom plugga ikapp det jag skulle ha läst till innan alla föreläsningar hittills... Wish me luck. 
 
Puss och kram
 
Elin ♥
 
"Great minds think alike."
Till top