Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Fattiglapp med brist på hundralappar

Elin filosoferar, Lundalivet, Studier Permalink2
Det är fredag mitt i månaden. Det regnar. Noll koncentration på mitt plugg för tillfället. 
Det enda jag kan tänka på är hur otroligt mycket det suger att vara fattig student. Alltså helt ärligt, jag har aldrig tänkt på pengar så mycket i hela mitt liv som sen jag blev student. Inte på hur mycket pengar jag ska tjäna efter utbildningen eller nått sånt. Nej, jag tänker på att coops tomatsås faktiskt är 2,90 kronor billigare än den med något oklart italienskt märke på. Jag tänker på att en espressohouse-kaffe kostar lika mycket som en nationslunch. Jag tänker på varje lite krona som lämnar min plånbok, och jag har aldrig förut varit så medveten om vad allting kostar. 
Och ÄNDÅ så står man där i slutet av månaden och gräver i fickan efter de ledsna enkronor som finns kvar. 
Det ger mig studiemotivation om något. 
 
Och ni vet hur det är - ju svårare det är att få något, desto mer vill man ha det. Därför har jag nu fått värsta abstinensen på att shoppa. (Jaaaa detta ÄR det sjukaste I-landsproblemet någonsin, men det är min blogg och jag skriver om vad jag vill)
Det är nog mest för att jag verkligen inte KAN lägga pengar på något mer än att i princip täcka mitt existensminimum. Man skulle kunna se det i studiesyfte, att juriststudenter som läser om skuldsanering faktiskt får leva under liknande förhållanden under hela sin utbildning! Smart tänkt, Anders Borg! Har du något hemligt mutavtal med Kronofogdemyndigheten vi borde känna till? 
 
Nu: tillbaka till böckerna. 

P.S. Hoppas ni har det bra hemma i Götet, jag kommer hem till påsk! 
 
Puss och kram 
 
/ Elin ♥
 
 
 
Till top