Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Fattiglapp med brist på hundralappar

Elin filosoferar, Lundalivet, Studier Permalink2
Det är fredag mitt i månaden. Det regnar. Noll koncentration på mitt plugg för tillfället. 
Det enda jag kan tänka på är hur otroligt mycket det suger att vara fattig student. Alltså helt ärligt, jag har aldrig tänkt på pengar så mycket i hela mitt liv som sen jag blev student. Inte på hur mycket pengar jag ska tjäna efter utbildningen eller nått sånt. Nej, jag tänker på att coops tomatsås faktiskt är 2,90 kronor billigare än den med något oklart italienskt märke på. Jag tänker på att en espressohouse-kaffe kostar lika mycket som en nationslunch. Jag tänker på varje lite krona som lämnar min plånbok, och jag har aldrig förut varit så medveten om vad allting kostar. 
Och ÄNDÅ så står man där i slutet av månaden och gräver i fickan efter de ledsna enkronor som finns kvar. 
Det ger mig studiemotivation om något. 
 
Och ni vet hur det är - ju svårare det är att få något, desto mer vill man ha det. Därför har jag nu fått värsta abstinensen på att shoppa. (Jaaaa detta ÄR det sjukaste I-landsproblemet någonsin, men det är min blogg och jag skriver om vad jag vill)
Det är nog mest för att jag verkligen inte KAN lägga pengar på något mer än att i princip täcka mitt existensminimum. Man skulle kunna se det i studiesyfte, att juriststudenter som läser om skuldsanering faktiskt får leva under liknande förhållanden under hela sin utbildning! Smart tänkt, Anders Borg! Har du något hemligt mutavtal med Kronofogdemyndigheten vi borde känna till? 
 
Nu: tillbaka till böckerna. 

P.S. Hoppas ni har det bra hemma i Götet, jag kommer hem till påsk! 
 
Puss och kram 
 
/ Elin ♥
 
 
 
#1 - - Amanda (DK):

Haha I know what you mean... Haha känner mig som en luffare när jag pantar mina ölburkar ftån helgens förfest, handlar på lidl och äter matlådor som för några dagar sedan borde gått ut... haha alltså man är så jäkla ovililg att betala för toapapper och sånt tråk. Däremot kan jag verkligen shoppa loss, bara man sparar in på allt tråkigt haha. typ sallader och dyr mat.

Vi satt häromdan och snackade om "tänk om livet vore lite mer glamoröst". Haha så klockrent. Längtar så efter att kosta på mig en lyxig brunch med kompisarna, spontant köpa en god juice från Juiceverket eller beställa en god kaffe (inte bryggkaffe) utan att ens tänka på att plånboken sinar... Haha studenlivet.. Det blir säkert bättre sen :D

puss och kram!

#2 - - Martin Ericson:

Hej Elin,

Hittade din blogg när jag googlade på studentbloggar i Lund.

Vi, Unistore, är merchandise partner för Lunds Universitet vilket innebär att vi sköter distributionen av universitetets officiella merchandise. Sortimentet finns tillgängligt i våra campus stores och på shop.lu.se. Vi jobbar just nu med att öka kännedomen för butikerna och sortimentet och en del i det är att hitta bloggare i Lunds studentliv.

Jag har ett par idéer jag skulle vilja bolla med dig så hör gärna av dig om du vill veta mer!

Vänliga hälsningar,

Martin
+46 (0) 707 66 25 45
martin@unistore.se

Till top