Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Man saknar allt av värde, varje månad den 24e

Elin filosoferar, Lundalivet Permalink0
På något mirakulöst sätt har jag lyckats få CSN-bidraget att räcka nästan hela vägen - igen! Känns som om man upptäcker redan efter några dagar att "hoppsan nu har jag redan bränt 2600 kronor på jag vet inte vad..." men man lyckas ändå kräma ut några fattiga burkmats-middagar till i slutet av månaden. 
Det är konstigt det där med pengar, det verkar som ju mer man får, desto mindre har man kvar dagen innan löning. Kan eventuellt någon som inte grät på nationella provet i matte B förklara detta med lämplig komplicerad kurva??
 
Hur som helst, jag var "hemma" en snabb sväng igår efter skolan och hann packa i stort sett alla mina pryla inför flytten nästa vecka. Tror aldrig någon varit såhär peppad på att flytta in på ulrikedal, haha. Men detta kommer bli mitt första EGNA ställe. Asså på riktigt MITT. Jag flyttade ju hemifrån redan 2012 när jag flyttade till Paris, men då bodde jag inneboende, och det har jag ju gjort hittills i Lund också. Så jag är sjukt sugen på att få skapa mig ett eget litet ställe för första gången. Och det blir självklart en korridors-inflyttningsfest! 
 
Nu: tillbaka till boken!
 
Puss och kram skumbanan 
 
Elin ♥
 
P.S. Hittade lite böcker hemma på franska som jag optimistisk nog tog med mig när jag flyttade till Lund för "jag kommer säkert ha tid att läsa dom"... jo tack, det första man vill göra efter en hel dag i tysta lässalen är verkligen att komma hem och sen sätta sig och LÄSA. Bra tänkt Elin! 
 

Sittning mitt i veckan

Festligheter, Lundalivet, Studier, Termin 2 Permalink0
Sitter på ännu en föreläsning med skåne-terror-föreläsaren med baskern. 
Men surar inte så mycket för det idag, för ikväll ska jag och Corre på sittning! Festmästeriet har kick-off och det lär bli galet kul. 

Andra roliga grejer som händer snart är korridorsfest på parentesen i slutet av månaden, och att jag flyttar in på Ulrikedal i början på mars! SÅ skönt att jag fått ett nytt boende så bra timat till att jag måste flytta ut mina saker från det andra stället! Dessutom första gången någonsin jag har något som bara är mitt = glad tjej! ♥
Jag och Johan ska dessutom hyra en bil och dra till IKEA sen när jag flyttat in, längtar! 
 
Bjuder på en bild från vår mysiga tacokväll hos Elin igår!


Puss och kram

Elin ♥
 
 

Slaget om tysta salen

Lundalivet, Studier, Termin 2 Permalink3
Varje morgon inleds ett mindre krig innanför juridicums stora portar. Ett krig om platserna i tysta salen. De mest eftertraktade borden vid fönstren försvinner först, till de mest erfarna krigarna som är på frontlinjen redan klockan 8 på morgonen. För oss mindre rutinerade slappisar som gillar att ta en lång espresso house-frukost blir alternativen genast mycket begränsade. Klockan 11 har krutröken lagt sig, och inte en enda plats med bord finns kvar i hela biblioteket. Halva juridicum är dessutom vid det här laget belägrat av fienden, ekonomen. Då kan det hända att man i sin desperation hamnar nere i källaren... Det vill man inte gärna. Det finns varken syre eller ljus där nere, och det luktar som en gammal skrivmunk dött någonstans mellan rullmagasinen.
Ett annat, lite trevligare alternativ är lässtolarna. De må se ut som oskyldiga bruna skinnfotöljer, men där lurar en annan, mycket större fara än koldioxidförgiftningen i källaren. I kombination med juridisk kurslitteratur är de nämligen totalt sövande! Man ser dagligen studenter som stupat efter tappra försök att hålla sig vakna i dessa lömska fällor i mjukt läder. 
Vad återstår då? Antingen kan man släpa sina böcker till ett annat bibliotek i Lund, eller så kan man som jag, inleda ett bakhåll strax innan lunch. Man smyger runt och väntar på att någon ska ge upp och vilja gå på lunch, (och glömma att reservera platsen!), då anfaller man med full kraft, och gliiider ner på platsen precis när personen viker runt hörnet. Seger! 
 
Nu: tillbaka till köprätten. 
 
Puss och kram 
 
Elin ♥
 
Till top