Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Att pendla mellan julkänsla och ångest

Elin filosoferar, Lundalivet, Studier, Termin 3 Permalink0
Jag, och säkert många med mig, har under juristprogrammets gång utvecklat ett starkt hat mot kompendier. Dessa tunga och otympliga pappersmassor som det ska läsas ungefär 100 sidor i inför varje seminarium. Okej nu överdriver jag men ni fattar grejen. De tar dessutom tid från mitt andra plugg jag egentligen borde få gjort. De är svindyra att köpa och måste ofta uppdateras vareviga termin så man kan inte komma undan med förra årets man fick med när man köpte sina böcker. Det är ofta oklara texter om flummiga ämnen som avhandlas, kanske föreläsarens egna publikationer som stolt ska inkorporeras i undervisningen, eller så är det domar från EU-domstolen skrivna kursivt i storlek 5 på obegriplig svenska direktöversatt från franska. Och alltihop är självklart osedvanligt illa kopierat vilket resulterar i en allmän ovilja att ens packa ner denna hemska pappersklump i väskan på morgonen. Suck. 
 
Men rubriken skvallrar ju om att inte hela livet suger just nu, trots allt. Igår var nämligen julkänslan på topp i Elins kök, och nästan hela gänget hade samlats för att baka pepparkakor, lussekatter, lyssna på julmusik och dricka glögg. Det var precis så mysigt som det låter och allt vi bakade blev supergott. Längtar till julen, men framför allt till att få komma hem till Göteborg och träffa familj och vänner. 
 
Nu måste jag tyvärr fortsätta gräva i mitt kompendie efter något nyttigt inför morgondagens seminarium. 
 
Puss och kram 
Elin ♡
 
 
 
Till top