Lost in Skåneland

Juriststudent. Festmästare. Badkars-filosof. Motvillig kaffedrickare. Obotlig realist. Frankofil. Miljöaktivist. Partypingla. Lost in Skåneland.

Kan inte den här veckan gå fortare?

Lundalivet, Studier, Termin 1 Permalink0
Jag vill att det ska vara fredag nu nu nu. För jag och Johan ska hem till Göteborg och träffa min familj och mina vänner. Längtar ihjäl mig. 
Men först en uppdatering från helgen och veckan!
Min helg såg ut lite såhär:


Inte helt fel. När det är höstruskigt ute har man i alla fall en anledning att mysa framför Bonde söker fru hela helgen med gott samvete.

Och min vecka har sett ut lite såhär:

Suck.
Konstitutionell rätt är ju som sagt så sjukt tråkigt. I alla fall det vi läser nu som handlar om val, regering och riksdag. Bläää. Men det är väl bara att tugga i sig hela regeringsformen och vallagen och se glad ut. Vilket jag tänkte fortsätta med nu. 
Just det ja! Imorgon är det tacksittning för alla faddrar efter novischperioden, och temat är "alkohol"... Jag och brudarna håller på att spåna fram någon bra utklädnad just nu, spännande att se hur det slutar! 

Nu: tillbaka till böckerna.

Puss och kram

Elin ❤ 

Lugna veckan

Lundalivet, Studier, Termin 1 Permalink0
Sitter på en riktigt trött studentlärarövning som handlar om en miljöminister som vill införa hundskatt... Ja ni hör ju haha. 
Denna veckan är riktigt lugn pluggmässigt, skönt. Efter tentan är det lugnt ett tag nu, vi har lite inlämningsuppgifter, seminarie och sånt,  men nu handlar det mest om att sätta sig in i ett nytt sätt att tänka efter rättsfilosofin på allmän rättslära. Nu måste man kunna tolka lagar, leta efter tillämpliga paragrafer och stycken. Det ska nog gå bra, men just nu handlar det bara om sååå tråkiga saker. Val, regering och riksdag. Blä. 
Snart ska vi i alla fall läsa om mänskliga rättigheter och EU-rätt, vilket jag hoppas kommer hindra mig från att nicka till varje gång jag tar fram böckerna. 
Har faktiskt inga planer för helgen heller. Första gången det händer här i Lund tror jag! Men det är bara gött att ta det lungt den här veckan. 
Så inte så mycket action i stundentlivet just nu alltså, men snart snurrar allt igång igen med en ny arbetskväll på gbgs, tacksittning, Kajplatsresan och massa annat kul! Uppdaterar er självklart mer om detta längre fram!
Hoppas alla mina vänner och min familj där hemma har det fint. Jag och Johan kommer till Göteborg och firar min födelsedag nästa helg, hoppas vi hinner ses då! 

Puss och kram 

Elin ❤
Helgens strapatser

Festligheter, Lundalivet Permalink0
Känner att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen, ber om ursäkt för detta och ska försöka bättra mig! 
Nu till tentafesten i fredags. Vilken kväll! 
Efter tentan drog vi till TGIFridays i Malmö och åt drömmiddag. Samt gick loss på deras icke-CSN-vänliga drinkar, men vad fasen man får fira lite extra ibland! Plus att vi faktiskt firade Lollo som fyllt år. 
Vid sjutiden drog vi tillbaka till Lund och till mer förfest hos Elin. Hon hade ju fixat jelloshots som var grymma, och jag fixade hotahots. Så nice!
Efter ett tag inser vi att det är panik om vi vill komma in på helsingkronas nation med våra inträdesband. Så vi skyndar oss till bussen, som såklart kör fel, får fråga pasagerarna om vägen, backa 100 meter och vända... Blev så sjukt trött. Det slutade med att alla sprang som galningar till nationen, för att se att det inte är någon kö in överhuvudtaget. Succé haha. 
Schlagerkvällen var dock riktigt kul med massa bra musik och bästa sällskapet som vanligt. 
Här kommer lite bilder från hela kalaset!

Puss och kram 

Elin ❤ 
Jelloshots!Till top